Płatne staże

Skorzystaj z płatnego stażu – zdobądź doświadczenie zawodowe podczas stażu a następnie rozpocznij pracę!

Czy warto iść na staż?

Udokumentowany staż pracy danej osoby może mieć znaczenie już na etapie rekrutacji. Jest bowiem okazją do pozyskania doświadczenia w pracy na danym stanowisku, którego często żąda przyszły pracodawca od kandydatów, sprawdzenia się w wymarzonej pracy, nawiązania kontaktów zawodowych i wyrwania się z pętli bezrobocia. Niewielki ale stały miesięczny dochód jest dodatkowym atutem. Założeniem systemu stażowego jest sprawdzenie się na danym stanowisku, by później otrzymać zatrudnienie na etacie.

Co zyskujesz idąc na staż

• doświadczenie zawodowe i realną szansę na zatrudnienie
  • stypendium stażowe w wysokości 997,32 zł netto (na rękę)
  • pokrycie kosztów dojazdu na staż
  • szkolenie przed rozpoczęciem stażu w miejscu pracy lub inne dopasowane do Twoich potrzeb

Udział w projekcie jest całkowicie BEZPŁATNY !!

Kto może wziąć udział w projekcie i starać się o płatny staż

W projekcie mogą wziąć udział osoby spełniające łącznie następujące warunki:

• osoby bierne zawodowo  (które nie są zarejestrowane w Urzędzie Pracy, które jednocześnie nie pracują, nie kształcą się ani nie studiują formalnie w trybie stacjonarnym),
  • zamieszkałe na terenie: miasto Kraków, miasto Tarnów, powiat tarnowski, dąbrowski, brzeski i chrzanowski (w rozumieniu Kodeksu Cywilnego).
  • w wieku od 18 do 29 lat
  • z wykształceniem:
    • podstawowym (osoby, które ukończyły szkołę podstawową)
    • gimnazjalnym (osoby, które ukończyły gimnazjum)
    • ponadgimnazjalnym (studenci studiów zaocznych, osoby, które ukończyły Liceum ogólnokształcące, Liceum profilowane, Technikum, Uzupełniające liceum ogólnokształcące, Technikum uzupełniające lub Zasadniczą szkołę zawodową)
    • policealnym (dotyczy osób, które ukończyły szkołę policealną)
    • wyższym (dotyczy osób, które posiadają wykształcenie wyższe) (uzyskały tytuł licencjata lub inżyniera lub magistra lub doktora)

Dodatkowe informacje można uzyskać kontaktując się z nami.

Szczegółowe informacje dotyczące płatnych staży znajdują się w Regulaminie.